Особливості державного внутрішнього фінансового контролю за виконанням бюджетів - Коломийчук, Наталія Михайлівна (My University, 2016)
Стаття присвячена вивченню питань сучасної ситуації, яка склалася в сфері державних фінансів та вирішенню питань щодо функціонування державного внутрішнього контролю за виконанням бюджетів шляхом виділення пріоритетних напрямків підвищення результативності його функціонування. Існуюча сьогодні система органів і механізм державного внутрішнього фінансового контролю мають ряд недоліків: недотримання на практиці наукових принципів організації; низький рівень ефективності; розбалансованість системи державного фінансового контролю. Вказані недоліки призводять до зниження результативності державного внутрішнього фінансового контролю, основне призначення якого полягає у попередженні й виявленні бюджетних правопорушень і підвищенні ефективності діяльності державного сектору економіки
Keywords: контроль, державний внутрішній фінансовий контроль, виконання бюджетів, бюджет, державний бюджет.