Світовий досвід бюджетної децентралізації та шляхи його впровадження в Україні - Мацедонська, Наталя Вікторівна; Клівіденко, Людмила Миколаївна (ДВНЗ «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури», 2017)
в статті здійснено огляд світової практики реалізації заходів щодо бюджетної децентралізації. Проаналізовано відмінності в організації бюджетної системи в унітарних, федеративних країнах. Охарактеризовано системи оподаткування різних країн світу. Виявлено можливості застосування світового досвіду в нашій країні для побудови ефективної моделі фінансової системи
WORLD EXPERIENCE OF BUDGETARY DECENTRALIZATION AND WAYS OF HIS INTRODUCTION IS IN UKRAINE
Keywords: бюджетна децентралізація; устрій держави; місцеві бюджети; місцеві податки; теорія соціального федералізму; фіскальний федералізм; фінансове вирівнювання