Порівняльна характеристика стресостійкості рятувальника з різним професійним досвідом - Крайнюк, Валентина (ТНЕУ, 2006)
У статті здійснений порівняльний аналіз стресостійкості рятувальників з різним професійним досвідом. За прямими показниками у рятувальників малодосвідченої групи виявлено вищий рівень стресостійкості, ніж у групі недосвідчених, а за стратегією долання стресу у них значно переважає активність у його здоланні, мають місце низькі показники уникнення перенапруження і їхнє прагнення до соціальної підтримки.