Гіпотеза: (Матеріали до лекції) - Шумка, Михайлина (Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка. Сер. Філософія. – 2004. – № 12. – С. 94-98., 2004)
Гіпотезу вважають формою розвитку знань. Існування знань у формі гіпотези завжди скороминуще. Воно швидко змінюється, стає або науковим законом, або теорією. Всі наукові теорії з’являються на світ у вигляді гіпотез і ні одна з наук не може обійтися без гіпотези.
Keywords: гіпотеза; логіка; логічна характеристика; істотні ознаки гіпотези; логічна структура гіпотези; припущення; етапи розробки гіпотези; види гіпотези