Сутнісно-теоретичні засади державного пенсійного страхування - Петрушка, Олена (ТНЕУ, 2010)
Досліджено наукові підходи до визначення сутності державного пенсійного страхування та обґрунтовано власне визначення цього поняття. Розкрито об’єктивні передумови для функціонування державного пенсійного страхування в країні з ринковою економікою. Описано чинники, що зумовлюють попит на пенсійне страхування, а також чинники, що роблять неможливим його задоволення без участі держави.