Соціальна необхідність інтелектуалізації робочих місць у діяльності компаній України - Бабій, Петро (Економічна думка, 2014)
Розглянуто процес інтелектуалізації робочих місць на підприємствах. Визначено основні проблеми пов’язані з якістю підготовки кадрів. Взято до уваги досвід зарубіжних країн, що полягає у збільшенні місткості інтелектуальної складової у трудовій діяльності. З’ясовано, що для розвитку вітчизняних компаній основним критерієм є не власність, а знання та освіта. The process of intellectualization of jobs in manufacturing. The main problems related to the quality of training. In foreign countries, the intellectual component plays an important role in the labor force. In the development of domestic companies is not the main criterion of ownership, and knowledge and education.
Keywords: соціальний ефект; інтелектуалізація праці; інтенсифікатор; зайнятість; social effect; intellectualization of labor; intensifiers; employment