Теоретичний аналіз змісту поняття «кар’єра» з позицій суспільно-гуманітарних дисциплін - Біскуп, Віталій Степанович (Вісник Львівського університету., 2012)
У статті здійснюється теоретичний аналіз змісту поняття «кар’єра», витлумачується його системне розуміння як комплексу цільового (телеологічного), креативно-праксеологічного, результативно-кумулятивного, професійного, організаційно-синергетичного компонентів, об’єднувані навколо кар’єрної компетентності, як інтегративної характеристики особи-творця кар’єрного та життєвого шляху
Theoretical analysis of the notion of «career» from a position of social and human sciences.
Keywords: кар’єра, кар’єрна компетентність, екстеріоризація, інтеріоризація, поняття, феномен; career, career competency, externalization, internalization, notion, phenomenon