Міфи та фольклорні символи як маркери лірично-апелятивної структури драматичних творів О. Олеся та В. Б. Єйтса - Блашків, Ольга Володимирівна (Редакційно-видавничий відділ ТНПУ ім. В. Гнатюка, 2008)
Проаналізовано процес розгортання ключових міфологем і символів у драматичних творах О.Олеся та В. Б. Єйтса, що продиктовано необхідністю по-новому поглянути на драматичні твори українського та ірландського митців в їх компаративному зіставленні. It`s analysed the process of deploying of the key mythologemes and symbols in the dramatic works of O.Oles and W. B. Yeats , that dictated the need for a new look at the dramatic works of Ukrainian and Irish writers in their comparative relation.
Keywords: Драматичні твори О. Олеся, В.Б. Єйтса, міф, символ, образ.; The dramatic works of O. Oles, W. B. Yeats, myth, symbol, image.