Глобальна економіка в умовах спадного тренду сировинних цін: виклики та можливості для України. - Козюк, Віктор Валерійович; Шиманська, Оксана Петрівна (Вісник ТНЕУ. – 2016. – № 1. – С. 128-135., 2016)
10 грудня 2015 року в приміщенні Євростудій Тернопільського національного економічного університету відбулося засідання круглого столу на тему: “ Глобальна економіка в умовах спадного тренда сировинних цін: виклики та можливості для України”, організоване кафедрами економічної теорії, міжнародного менеджменту та маркетингу і міжнародної економіки. Метою його проведення стало обговорення широкого кола проблем, пов’язаних із негативними виявами спадного тренда сировинних цін, які впливають на основні макрофінансові аспекти функціонування глобальної економіки, загрожуючи різким погіршенням макроекономічних та фінансових умов для експортерів сировини, обумовлюють реконфігурацію глобальних потоків капіталу, а також актуалізують визначення перспектив сировинного експорту України.
Запропонована для дискусії тема відображає надзвичайно широке коло фундаментальних проблем, дослідження яких має важливе теоретичне і практичне значення, а також вимагає поєднання зусиль науковців для створення нової парадигми економічної науки, яка б адекватно відображалапроцеси глобальної економіки, зокрема ті, які виявляються за умов спадного тренду сировинних цін.
Keywords: Виклики та можливості для України за умов спадного тренду сировинних цін.; Ключові слова: глобальна економіка; ціни на сировину; спадні тренди сировинних цін.