Автоматизована система управління підстанцією РТП-26047 - Шаповал, Олексій Андрійович (Тернопіль, ЗУНУ, 2025)
У кваліфікаційній роботі здійснено аналіз обладнання і системи автоматизованого управління розподільчою трансформаторною підстанцією в цілому та запропоновано проект її модернізації. Пропонується здійснити заміну апаратури та програмного забезпечення, що підвищить її безвідмовну роботу та захист обладнання від аварійних ситуацій. В роботі детально розроблено загальну структурну схему системи автоматизованого управління розподільчою трансформаторною підстанцією, а також кожного з трьох її складових рівнів. Розраховано необхідні характеристики апаратів захисту та коефіцієнтів готовності обладнання, на основі чого обґрунтовано підбір відповідного обладнання.
Automated control system of substation DTS-26047
Keywords: розподільча підстанція РТП; система автоматизованого управління; апарат захисту; коефіцієнт готовності