Територіальна організація тваринницько-промислового комплексу регіону (на матеріалах Тернопільської області) - Пушкар, Зоряна Михайлівна; Pushkar, Zoryana Mykhaylivna (My University, 2000)
Пушкар З.М. Територіальна організація тваринницько-промислового комплексу регіону (на матеріалах Тернопільської області). - Рукопис. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата географічних наук за спеціальністю 11.00.02 - економічна та соціальна географія. -Львівський національний університет імені Івана Франка, Львів, 2000. Розглянуто проблеми територіальної організації тваринницько-промислового комплексу регіону в умовах переходу до ринкових від¬носин, розроблено методичні основи економіко-географічного дослі¬дження структури та інтеграційних процесів у тваринництві та промис¬ловості з переробки його сировини. Виявлено вплив соціально-економічних, природних, історичних чинників на формування і функ¬ціонування комплексу на сучасному етапі, обгрунтовано його компо¬нентно-функціональну структуру. Досліджено функціонування тварин¬ницько-промислових циклів, виявлено вплив малих переробних підприємств на розвиток внутрішньогосподарських циклів у сільськогос¬подарських підприємствах Тернопільської області. Досліджено елемен¬ти територіальної структури тваринницько-промислового комплексу, вивчено його територіальну організацію, розкрито вплив на неї проце¬сів приватизації і роздержавлення, проведено тваринницько-промислове районування. Ключові слова: тваринницько-промисловий комплекс, структура, територіальна організація, тваринницько-промисловий цикл, внутрішньогосподарський цикл, особисті підсобні господарства населення, районування. Pushkar Z.M. Territorial organization of stock-breeding farming com¬plex of the region (Based on the documents of Ternopil region). - Manu¬script. The Candidate of Geography Science Degree Thesis. Speciality 11.00.02 - Economic and Social Geography. - Lviv National University named after Ivan Franko, Lviv, 2000. The thesis deals with the problems of the regional territorial organiza¬tion of stock-breeding complex in the period of transmission to the market¬ing. The Basic Methods of the economical and geographical investigation of the structure and integration processes in stock - breeding and remake have been worked out. The influence of social, economical, natural and historical factors, on the formation and functioning of the complex has been analyzed nowadays. The componential and functional structure of the complex has been proved. The functioning of the stock - breeding farming cycles has been studied and the influence of small recycling enterprises on the devel¬opment of inner economical cycles at the agricultural enterprises in Ternopil region has been revealed. The territorial structure of stock - breeding com-plex have been investigated. The territorial formation of the complex hus been researched and the influence of the privatization's processes in denationalization period has been covered and stock - breeding industrial division into districts has been done. Key words: stock - breeding industrial complex, structure, territorial organization, stock - breeding industrial cycle, inner - economical cycle, private subsidiary fanning, division into districts.
Territorial organization of stock-breeding farming com¬plex of the region (Based on the documents of Ternopil region)
Keywords: тваринницько-промисловий комплекс; структура; територіальна організація; тваринницько-промисловий цикл; внутрішньогосподарський цикл; исті підсобні господарства населення; районування; stock - breeding industrial complex; structure; territorial organization; stock - breeding industrial cycle; inner - economical cycle; private subsidiary fanning; division into districts