Особливості застосування цифрових технологій як ресурсу соціальної та психологічної адаптації учнів з особливими потребами до умов навчання в технікумі - Горбачов, Євген Віталійович (Тернопіль, ЗУНУ, 2025)
У магістерській роботі досліджено проблематику застосування цифрових технологій як ресурсу соціальної та психологічної адаптації учнів з особливими потребами до умов навчання в технікумі. Зокрема, проведено аналіз сучасного стану використання цифрових технологій у сфері освіти та визначено роль цифрових технологій у соціальній та психологічній адаптації студентів технікумів з особливими потребами; досліджені психологічна готовність до навчання у цифровому освітньому довкіллі технікуму та проблема побудови цифрового освітнього процесу. А також проведене практичне дослідження впливу цифрового середовища на соціально-психологічну адаптацію учнів з особливими потребами в технікумі і сформовані рекомендації.
Features of the digital technologies use as a resource for social and psychological adaptation of students with special needs to the conditions of study at the technical school
Keywords: цифрові технології; соціальна та психологічна адаптація