Вектори забезпечення фінансової безпеки домогосподарств в контексті підвищення фінансової грамотності - Горин, Володимир Петрович; Гармановський, Василь (My University, 2025)
Обґрунтовано, що в умовах війни, зростаючих економічних ризиків, соціальних викликів та нестабільності ефективне забезпечення фінансової безпеки домогосподарства потребує комплексного підходу, в якому поєднуються інституційна підтримка з боку держави та особиста відповідальність кожного члена родини. З боку держави важливо створювати сприятливе фінансове середовище, розвивати інструменти соціального захисту, розширювати доступ домогосподарств до фінансових послуг, підтримувати ініціативи з розвитку фінансової грамотності. Однак ключову роль у досягненні фінансової безпеки домогосподарств відіграє усвідомлена поведінка їхніх членів, яка виявляється у здатності формулювати реалістичні фінансові цілі, приймати ефективні фінансові рішення, дотримуватися принципів раціонального споживання та довгострокового фінансового планування
Keywords: фінансова безпека домогосподарств; фінансова грамотність; освітні продукти