Прономінально-інфінітивні конструкції як різновид безособових речень : проблеми викладання - Шкіцька, Ірина Юріївна (Рута, 1999)
Шкіцька І. Прономінально-інфінітивні безособові конструкції як різновид безособових речень : проблеми викладання У статті аналізуються прономінально-інфінітивні безособові конструкції, які є різновидом безособових речень. Автор розглядає особливості вивчення цих синтаксичних конструкцій у школі, дає методичні рекомендації й пропонує спеціально дібрану систему вправ і завдань, які допоможуть учням зрозуміти феномен синтаксичної асиметрії та системних відносин між синтаксичними одиницями.Шкицкая И. Прономинально-инфинитивные безличные конструкции как разновидность безличных предложений: проблемы преподавания В статье анализируются прономинально-инфинитивные безличные конструкции, которые являются разновидностью безличных предложений. Автор рассматривает особенности изучение этих предложений в школе, дает методические рекомендации и предлагает специально подобранную систему упражнений и заданий, которые помогут учащимся понять феномен синтаксической асимметрии и системных отношений между синтаксическими единицами.Shkitska I. Pronominal-infinitive impersonal constructions as a type of impersonal sentences: teaching issues The article analyzes pronominal-infinitive impersonal constructions, which are a variety of impersonal sentences. Due attention is paid to teaching this case at school. Methodological recommendations and a specially selected system of exercises and assignments are given to help the students understand the phenomenon of syntactic asymmetry and system relations between syntactic units.
Keywords: прономінально-інфінітивне безособове речення, односкладне речення, класифікаційний тип речення, синтаксична асиметрія; прономинально-инфинитивное безличное предложение, односоставное предложение, классификационный тип предложения, синтаксическая ассиметрия; pronominal-infinitive impersonal sentence, mononuclear sentence, classification type of sentence, syntactic asymmetry