Інтелектуальний потенціал як складова частина забезпечення інноваційного розвитку країни - Дерманська, Людмила Василівна; Кульчицька, Надія Євстахівна (Науковий журнал "Причорноморські економічні студії", 2016)
У статті досліджено значення інтелектуального потенціалу в інноваційному розвитку країни. Запропоновано структуру інноваційного потенціалу підприємства. Проаналізовано та визначено основні показники, що характеризують розвиток інтелектуального ресурсу в Україні та на міжнародному рівні. Виділено основні тенденції та заходи держави щодо забезпечення ефективної інноваційної діяльності країни через її інтелектуальний потенціал.
INTELLECTUAL POTENTIAL AS CONSTITUENT OF PROVIDING OF INNOVATIVE DEVELOPMENT OF СOUNTRY
Keywords: інтелектуальний потенціал; інноваційний розвиток; ефективність; капітальні інвестиції; конкурентоспроможність