Метод АВС-аналізу: доцільність застосування - Івахів, Юлія Олегівна; Спільник, Ірина Володимирівна (Тернопіль, ТНЕУ, Економічна думка, 2008)
Розглянуто концептуальні засади, а також визначено основні переваги та недоліки обліку та аналізу витрат за видами діяльності (АВС-метод). На основі дослідження зарубіжного лосвіду і практики його застосування висловлено припущення про доцільність і ефективність застосування даного методу на вітчизняних підприємствах і в бюджетних установах.
Method of ABC-analysis: feasibility of application
Keywords: витрати; облік; аналіз; АВС-метод; види діяльності; управлінські рішення; управлінський облік; формування вартості