Розрахунок конструктивно-кінематичних параметрів стрічкового транспортера-очисника - Гевко, Роман Богданович; Павх, Ігор Іванович; Гладьо, Юрій Богданович; Ткаченко, Ігор Григорович (Луцьк, ЛДТУ, 1999)
У статті наведено результати теоретичного аналізу впливу конструктивних і кінематичних параметрів коливних стрічкових транспортерів коренезбиральних машин на ступінь очищення коренеплодів цукрових буряків. Виведені аналітичні залежності, що дозволяють встановити час перекочування коренеплодів по прутках полотна і швидкість ударної взаємодії коренеплодів зі скребками від амплітуди та частоти коливань полотна, а також кута його нахилу та умов транспортування
Keywords: ступінь очищення; коливні стрічкові транспортери; коренеплоди; коренезбиральна машина