Сучасні аспекти електронних грошей в умовах цифровізації банківського бізнесу - Дзюблюк, Олександр Валерійович (Тернопіль: ТНЕУ, 2020)
У статті обґрунтовано і систематизовано сукупність теоретичних поглядів щодо розуміння сутності та основних видів електронних грошей з урахуванням еволюції грошових відносин і банківської системи, цифровізація роботи якої створює нові умови взаємодії суб’єктів ринку у процесі організації платежів із використанням різних видів фінансових інструментів. The aim of the study is to substantiate and systematize theoretical views on understanding the nature and basic types of electronic money, taking into account the evolution of monetary relations and the banking system, digitalization of which creates new conditions for market participants in the organization of payments using different types of financial instruments.
Modern aspects of electronic money in the context of digitalization of the banking business
Keywords: банківська система; комерційний банк; гроші; монетарна політика; Національний банк України; банківський сектор; банк; електронні гроші; мережеві гроші; цифровізація; грошова маса; криптовалюта; банківський бізнес; грошовий обіг