Обгрунтування параметрів скребкового транспортера-очисника - Шкільнюк, Віктор Романович; Гевко, Роман Богданович (Тернопіль, ТДТУ, 2002)
В статті наведено результати кінетостатичного розрахунку скребкового-транспортера-очисника коренеплодів бурякозбиральних машин. Теоретично визначені його раціональні конструктивні параметри, а також характер зміни тягового зусилля скребкового полотна при застосуванні нового принципу очищення коренеплодів від домішок ґрунту.
Keywords: параметри; обгрунтування; якість очищення; скребковий транспортер-очисник