Організація туризму - Алексеєнко, Л. М.; Брич, В. Я.; Вовк, С. В.; Гарбера, О. Є.; Даниленко-Кульчицька, В. А.; Гунько, С. І.; Клапоущак, І. Д.; Комар, Н. В.; Божук, Т. І.; Мариняк, Я. О.; Стецько, М. В.; Тибінь, А. М.; et al. (Тернопіль, ТНЕУ, 2014)
Навчальний посібник сприятиме формуванню у студентів теоретичних та практичних знань з питань організації туризму. У посібнику розглянуто особливості регулювання туризму на міжнародному та національному рівнях, охарактеризовано організаційні засади створення та діяльності туристичного підприємства, описано технологічний процес проектування, розробки та збуту тур продукту, висвітлено особливості співпраці туристичного підприємства з постачальниками та діловими партнерами, розкрито особливості організації послуг транспортування, розміщення, харчування та екскурсійного обслуговування туристів, висвітлено можливості інформаційних технологій в організації туризму.
Keywords: туризм; функції туризму; туристична діяльність; туристичне підприємство; туристичний продукт; турпакет; тур; туристична подорож; екскурсійна послуга; туристичні формальності