ВНУТРІШНІЙ КОНТРОЛЬ ЯК МОДЕЛЬ ДОСЛІДЖЕННЯ КРУГООБІГУ КАПІТАЛУ ПІДПРИЄМСТВ - Чопляк, Ірина Анатоліївна (Фінанси, облік, банки, 2016)
В умовах сьогодення виникає необхідність дослідження та удосконалення обліково-контрольних процедур кругообігу капіталу. Ефективна діяльність суб’єктів господарювання в України потребує управління фінансовими ресурсами, зокрема капіталом підприємства, яке повинно забезпечити основи для стабільного розвитку підприємства та його постійного зростання на ринку. У системі внутрішнього контролю діяльності підприємства необхідно більше уваги приділяти розвитку підсистеми внутрішнього контролю кругообігу капіталу. У зв’язку із самостійною розробкою управлінських рішень, які приймають суб’єкти господарювання в умовах ринку, кожне підприємство повинно формувати оптимальну структуру власного капіталу, ефективно управляти ним, здійснювати контроль за його формуванням та використанням, щоб забезпечити йому успіх в умовах конкуренції.
Keywords: кругообіг капіталу підприємства; enterprise capital circulation; управлінський облік капіталу; management capital accounting