Домінанти формування податкових надходжень до бюджету - Бойко, Юлія Іванівна (Видавничо-поліграфічний центр Тернопільського національного економічного університету «Економічна думка», 2016)
В умовах децентралізації економічних процесів у державі її суб’єкти отримують можливість приймати самостійні рішення у рамках єдиного цілого. У широкому розумінні передбачається передання більш значних повноважень місцевим органам влади. Це дає можливість реалізації потреб населення, виходячи з обсягу сформованих доходів. Діяльність місцевих органів влади вибудовується з урахуванням специфіки соціально-економічного розвитку території. Метою статті є аналіз механізму формування податкових надходжень до бюджету як основної його дохідної частини, що за умови децентралізації економічних процесів визначає можливості розвитку регіону. Для реалізації цієї мети у статті використано метод системного аналізу, синтезу, логічний метод дослідження. У результаті визначено основні фактори впливу на обсяг податкових надходжень до бюджету, проведено їх класифікацію.
Dominants of tax revenue formation
Keywords: механізм формування; оподаткування; податкова політика; фактори впливу; податкові надходження