Координації діяльності закладів охорони здоров'я міста - Старинець, Марина Олексіївна (Вінниця, ВННІЕ ЗУНУ, 2025)
У роботі проаналізовано теоретичні та методологічні аспекти управління та координації діяльності лікувально-профілактичних закладів. Узагальнено напрацювання українських і зарубіжних дослідників щодо закономірностей розвитку медичної сфери, концептуальних засад реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я та особливостей управління в умовах структурної модернізації. Виявлено, що попри значний науковий доробок, комплексне бачення координаційних процесів у критичних умовах, зокрема під час війни, залишається недостатньо розробленим. Запропоновано практичні рекомендації щодо модернізації регіональних програм охорони здоров’я, удосконалення форм і методів координаційної діяльності органів місцевого самоврядування, підвищення ефективності управлінських рішень і забезпечення сталого функціонування медичних установ. The work analyzes the theoretical and methodological aspects of managing and coordinating the activities of healthcare facilities. It summarizes the contributions of Ukrainian and international researchers regarding the patterns of development in the medical sector, the conceptual foundations of state health policy implementation, and the specific features of management under conditions of structural modernization. It is established that despite significant academic progress, a comprehensive understanding of coordination processes in critical conditions, particularly during wartime, remains insufficiently explored. The study proposes practical recommendations for modernizing regional healthcare programs, improving the forms and methods of coordination activities performed by local self-government bodies, enhancing the effectiveness of managerial decision-making, and ensuring the sustainable functioning of medical institutions.
Coordination of the activities of city health care institutions