Вплив цінового чинника на український експорт сільськогосподарської продукції - Чирак, Ірина Миколаївна; Чирак, Микола Володимирович (Інноваційна економіка. – 2018. – № 1-2 [73]. – с. 46-50, 2018)
Встановлено, що АПК України є більше стійким до впливу негативних чинників порівняно з іншими експортними галузями економіки.Виявлено, що основною причиною зменшення вартості експортної виручки від реалізації сільськогосподарської продукції в останні роки є падіння світових цін на зернові культури. Доведено, що орієнтація експортерів на обмежену кількість найменувань товарних позицій аграрної продукції в умовах значної волатильності цін є невиправданою
Keywords: світовий ринок сільськогосподарської продукції, аграрний сектор, експорт, світові ціни, цінова волатильність, цінові тренди, цінова рівновага, ринкова кон’юнктура