Гендерні особливості маніпулятивного дискурсу (на матеріалі української мови) - Шкіцька, Ірина Юріївна (Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, 2013)
Стаття присвячена дослідженню гендерного аспекту тактики підвищення значимості співрозмовника маніпулятивної стратегії позитиву. З'ясовуються відмінності експресивів, репрезентованих позитивнооцінними висловлюваннями та висловлюваннями, що передають прихильне ставлення до співрозмовника, уживаних різностатевими комунікантами для здійснення маніпулятивного впливу.Shkitska I.Y. GENDER PECULERITIES OF MANIPULATIVE DISCOURSE (Based on Ukrainian language ) The article is devoted to research gender aspect of tactic increasing of meaningfulness of interlocutor’s manipulative strategy of positive. There is investigated difference between expressiveness, that is presented by positive evaluated utterances and utterances which pass favorable attitude toward to an interlocutor, used by human with the purpose for realization manipulative influence
Keywords: маніпулятивна стратегія позитиву, тактика підвищення значимості співрозмовника, експресив, висловлювання, гендер; manipulative strategy of positive, tactician of increase of interlocutor’s meaningfulness, expressive, utterance, gender