Проблеми ціноутворення на газ в Україні - Артамонова, Галина (ТНЕУ, 2016)
Досліджено питання економічної обґрунтованості тарифів на енергоносії, зокрема на природний газ, як імпортний, так і власного видобування. Зроблено висновок про те, що потреби населення можуть бути повністю задоволені за рахунок українського газу, а ціни на оптових газових ринках повинні формуватися шляхом домовленостей між виробниками і покупцями при укладанні довгострокових угод. Визначено першочергові заходи з реформування газового сектору України.
Keywords: Природний газ; ціноутворення; тарифи; європейський ринок газу; вітчизняний ринок газу; реформування енергетичного сектору