Захищена система зберігання даних на основі надлишкової системи залишкових класів та хмарних сервісів - Шестерина, Сергій Вадимович (Тернопіль, ЗУНУ, 2023)
Магістерська робота на тему “Захищена система зберігання даних на основі надлишкової системи залишкових класів та хмарних сервісів” зі спеціальності 125 – кібербезпека написана обсягом 86 сторінок і містить 19 ілюстрацій, 1 додаток та 27 джерел за переліком посилань. Робота присвячена розробці та аналізу інноваційної інфраструктури для забезпечення безпеки, доступності та надійності зберігання важливої інформації. Дана робота меті розробку та вивчення інноваційного підходу до забезпечення безпеки, надійності та конфіденційності зберігання важливої інформації. Робота передбачає створення системи, яка використовує концепцію надлишковості залишкових класів для забезпечення надійності та конфіденційності інформації та інтеграція хмарних сервісів для резервного копіювання та додаткового шару безпеки. У магістерській роботі використана комплексна методологія досліджень, охоплююча різноманітні наукові та технічні підходи для вивчення, розробки та оцінки захищеної системи зберігання даних. Результати роботи можуть бути корисними для організацій, які працюють з важливою та конфіденційною інформацією, а також для дослідників, що цікавляться вдосконаленням сучасних методів захисту даних. Запропонована система може слугувати як базис для розробки та впровадження високопродуктивних та безпечних засобів зберігання інформації в сучасному цифровому середовищі.
Secure Data Storage System Based on Redundant Residue Class and Cloud Services
Keywords: криптографія; криптоаналіз; прості числа; надлишкова система залишкових класів; шифрування; cryptography; cryptanalysis; primes; redundant system of residual classes; encryption