Окремі питання припинення договору найму у зв'язку з ліквідацією юридичної особи в процесі банкрутства - Труфанова, Юлія; Trufanova, Yu. (ТНЕУ, 2018)
Розкрито особливості припинення договору найму у зв’язку з ліквідацією юридичної особи в процесі банкрутства. З’ясовано, що відкриття ліквідаційної процедури не припиняє договору найму. Підтримана наукова позиція, що договір найму припиняється з моменту внесення до ЄДР запису про припинення юридичної особи. The peculiarities of terminating the lease (rent) agreement in connection with the liquidation of a legal entity are disсussed. It was clarified that the start of a liquidation procedure does not terminate a lease (rent) agreement. The scientific opinion is maintained, that the lease (rent) agreement is terminated from the moment the termination of the legal entity is entered into the USR.
Specific issues in terminating the lease agreement due to the liquidation of a legal entity as part of the bankruptcy process
Keywords: найм; припинення договору найму; відмова від договору найму (оренди); ліквідаційна процедур; банкрутство; lease; termination of the lease agreement; waiver of the lease (rent) agreement; liquidation procedure; bankruptcy