Податкова реформа в Україні: позитивні та негативні наслідки - Ніпіаліді, Ольга Юріївна (Глобальні та національні проблеми економіки . – Миколаїв. – 2015 .– №8, 2015)
В статті автором визначено сутнісний зміст основного завдання податкової системи, яке вона повинна виконувати в результаті податкової реформи та обґрунтовано умови забезпечення нею акумуляції фінансових ресурсів, достатніх для виконання конституційно закріплених функцій держави. Досліджено, що результативність податкової реформи залежатиме від вирішення проблеми забезпечення ефективного та цільового використання бюджетних коштів і на цій основі — безпосереднього взаємозв’язку між обсягом сплачених податків та обсягом і якістю суспільних благ, отриманих платниками. Доведено, що податкова реформа має передбачити удосконалення бюджетної політики держави, що сприятиме більш раціональному та контрольованому витрачанню бюджетних коштів. Обґрунтовано, що для України задля досягнення активізації підприємництва та підвищення інвестиційної привабливості бізнесу актуальною метою податкового реформування є створення податкової системи, сприятливої для економічного зростання
Tax Reform in Ukraine: positive and negative consegunces
Keywords: Податкова система, податки, податкова реформа, податкове навантаження, суб’єкти підприємництва, адміністрування податків, система оподаткування.