Особливості міфомислення В. Даниленка у прозовій збірці «Сон із дзьоба стрижа» - Яблонська, Наталя Мирославівна (My University, 2014)
статті аналізується міфопоетична концепція Володимира Даниленка у новелістичній збірці «Сон із дзьоба стрижа»: образи, мотиви, дуальні антиномії, міфологічні вірування й уявлення, інкорпоровані в архетипну площину художнього тексту. Визначаються прикметні риси художнього міфологізму у новелах письменника, осмислюються ґенеза і семантика міфопоетичних образів в індивідуально-авторській моделі світу.
Keywords: міф, міфологізм, міфопоетика, символ, художня концепція людини і світу.