Соціальна політика Європейського Союзу: співвідношення національного та наднаціонального - Жуковська, Аліна (Наука молода. – 2012. - № 18. – С. 41-46., 2012)
Визначено роль та значення наднаціональної соціальної політики для забезпечення повноцінного функціонування Європейського Союзу. Досліджено хронологію формування наднаціональної соціальної політики ЄС та проаналізовано її основні складові. Виявлено основні бар'єри функціонування наднаціональної соціальної політики і розроблено рекомендації щодо їх ліквідації.
Keywords: соціальна політика; Європейський Союз; інтеграційні процеси; соціальна політика Європейського Союзу; наднаціональна соціальна політика; делегування конпетенцій