Групове порушення громадського порядку та злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця: проблеми розмежування - Олійничук, Роман; Oliynychuk, R. (ТНЕУ, 2018)
Розглянуто групове порушення громадського порядку та злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця. Проаналізовано погляди науковців на правові категорії, які стосуються розмежування даних правопорушень. Висвітлено наукові позиції щодо відмінностей між злісною непокорою законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця та груповим порушенням громадського порядку. Зроблено авторський висновок про відмінність складів досліджуваних правопорушень. The group breach of public order and malicious disobedience to the lawful order or the requirement of a policeman, a member of a public formation for the protection of public order and the state border, a serviceman are considered. The views of scholars on legal categories concerning the delimitation of these offenses are analyzed. The scientific positions about the differences between malicious disobedience to the lawful order or the requirement of a policeman, a member of a public formation for the protection of public order and the state border, a serviceman and group breach of public order are highlighted. The author’s conclusion about the difference in the composition of the investigated offenses is made.
Group breach of public order and willful disobedience of a lawful order or request of police, members of community formation for the protection of public order and state border, a serviceman are considered, the problem of differentiation
Keywords: адміністративне правопорушення; злочин; ознаки; громадський порядок; групове порушення громадського порядку; administrative offense; crime; signs; public order; group breach of public order