Обгрунтування стратегічної позиції щодо інноваційного розвитку - Тисько (Кошлата), Мар'яна Михайлівна (My University, 2014)
Розглянуто обґрунтування загальнотеоретичних засад інноваційного менеджменту, досліджено формування стратегії та методи забезпечення її ефективності в ринковій економіці суб’єктів господарювання. Визначено, що процеси глобалізації, які відбуваються у світовій і вітчизняній економіці, спричиняють зростання конкуренції, тому альтернатив інноваційному шляху розвитку немає. Отримані результати можуть бути покладені в основу удосконалення процесу прийняття управлінських рішень щодо інноваційного розвитку підприємств.
Keywords: інновація; innovation; інноваційний розвиток; innovative development; підприємство; enterprise; формування стратегії; forming of strategy