Гвинтовий транспортер-подрібнювач - Гевко, Роман Богданович; Hevko, Roman Bohdanovych; Данильченко, Михайло Григорович; Danylchenko, Mykhailo Hryhorovych; Вовк, Інна Володимирівна; Vovk, Inna Volodymyrivna (Державний департамент інтелектуальної власності, 2003)
Гвинтовий транспортер-подрібнювач містить завантажувальний бункер і напрямну трубу, в якій розташований привідний вал із закріпленою гвинтовою спіраллю. З боку неробочої зони від завантажувального бункера на привідному валу розташована багатозахідна гвинтова секторна втулка, яка підтиснута пружиною в бік завантажувального бункера. З боку робочої зони відносно завантажувального бункера на привідному валу по гвинтовій лінії встановлені пластинчаті ножі. При цьому площина пластинчатих ножів розташована під кутом до поперечного перерізу привідного вала. Гвинтова спіраль встановлена послідовно за пластинчатими ножами, максимально віддаленими від завантажувального бункера.
Grinding conveyor screw
Keywords: піднімально-транспортне машинобудування; hoisting-and-transport machine building; транспортер-подрібнювач; conveyor shredder