Шнековий пневматичний транспортер - Галка, Руслан Ігорович; Halka, Ruslan Ihorovych; Гевко, Роман Богданович; Hevko, Roman Bohdanovych; Назар, Іван Йосипович; Nazar, Ivan Yosypovych; Гевко, Іван Богданович; Hevko, Ivan Bohdanovych; Маланчин, Анатолій Миколайович; Malanchyn, Anatolii Mykolaiovych; Безпальок, Андрій Петрович; Bezpaliok, Andrii Petrovych (My University, 2001)
Винахід відноситься до галузі підйомно-транспортного машинобудування та може знайти застосування для транспортування сипких матеріалів. В основу винаходу покладена задача вдосконалення шнекового пневматичного транспортера, в якому виконанням валу гвинтового живильника рухомим в осьовому напрямку і зв'язаним з перепускним клапаном пневмосистеми забезпечується пульсуюче переміщення матеріалу і за рахунок цього зменшуються енерговитрати на процес транспортування.
Auger pneumatic conveyor
Keywords: підйомно-транспортне машинобудування; hoisting-and-transport machine building; шнековий пневматичний транспортер; auger pneumatic conveyor