Психосоціальна адаптація ветеранів: виклики та можливості соціальної роботи - Крупа, Вікторія Василівна (Тернопіль, ЗУНУ, 2025)
У бакалаврській роботі проведено дослідження яке стосувалося процесу повернення ветеранів до мирного життя після участі у воєнних діях. Основна увага приділялася тому, як ветерани адаптуються до нових умов — зокрема, як вони справляються з психологічними труднощами, як відновлюють соціальні зв’язки, чи можуть знайти роботу, підтримувати стосунки з родиною та інтегруватися в громаду. Дослідження також торкалося того, як соціальна робота може допомогти ветеранам у цьому процесі. Вивчалися конкретні приклади підтримки: психологічна допомога, соціальні служби, участь громадських організацій, консультації та програми реабілітації.
Psychosocial adaptation of veterans: challenges and opportunities for social work
Keywords: ветеран; психосоціальна адаптація; соціальна робота з ветеранами