Управлінський облік : приклади, задачі, тести - Задорожний, З.-М. В.; Омецінська, І. Я.; Богуцька, Л. Т. (Тернопіль, ЗУНУ, 2020)
У навчальному посібнику знайшли відображення практичні завдання, контрольні запитання та тести в розрізі дев’яти тем: мета, зміст і організація управлінського обліку; класифікація і поведінка витрат; витрати, доходи та фінансові результати як об’єкти управлінського обліку; система обліку і калькулювання за повними витратами; система обліку і калькулювання за змінними витратами; система обліку і калькулювання за нормативними витратами; аналіз релевантності інформації для прийняття управлінських рішень; бюджетування і контроль; облік і контроль за центрами відповідальності. До складу посібника також увійшли приклади розв’язку задач, завдання для індивідуальної роботи та глосарій. Це забезпечить формування у читачів системи знань та вмінь з організації та методики управлінського обліку з урахуванням передового зарубіжного досвіду. Навчальний посібник розраховано, насамперед, для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за спеціальністю «Облік і оподаткування». Посібник також буде корисним для викладачів, бухгалтерів-практиків, підприємців, менеджерів усіх рівнів управління підприємством, керівників підприємств.
Keywords: управлінський облік; витрати; доходи; фінансові результати; система обліку; бюджетування і контроль