Наукові школи як фундамент вищої освіти - Устенко, Олександр (ТАНГ, 2002)
Наука, поряд з культурою та освітою, є винятково важливою сферою духовного виробництва суспільства. Основний продукт цього надскладного виробництва — нові фундаментальні знання — не лише перевіряє людський розум на досконалість і витонченість. Він ще й забезпечує технічний, соціальний і навіть політичний прогрес країни, Гарантує економічне та культурне процвітання нації. Ось чому неперехідне значення має чинник колективності добування теоретичних знань, котрий в історії людської цивілізації отримав повноформатне зосередження в діяльності дослідницьких груп, які прийнято називати науковими школами.