Балянт, Г. Особливості організації системи банківського нагляду, регулювання та контролю у Сполучених Штатах Америки - Балянт, Ганна Романівна (My University, 2013)
У статті проаналізовано сучасні тенденції регулювання фінансового сектору США, наведено чинники, що їх зумовили. Значну увагу приділено розгляду особливостей реформування фінансового сектору США в частині поширення на нього дії закону Додда-Френка. Виокремлено основні положення Закону в контексті їх впливу на стабілізацію як фінансового ринку США, так і світових фінансових ринків.
Keywords: банківський нагляд; банківське регулювання; закон Додда-Френка; Федеральна резервна система