Приклад застосування регресії Барро до оцінки конвергенції зовнішньої торгівлі країни і можливості застосування модифікацій моделі Барро для оцінювання міжнародної торгівлі - Дзюбановська, Наталія Володимирівна (International Scientific Conference Economy and Society: modern foundation for human development: Conference Proceedings, 2016)
Описано теоретико-методологічний підхід до поняття конвергенції. Здійснено перевірку β-конвергенції регіонів України по рівню експортно-імпортних операцій в 2002-2015 рр. На основі проведеного аналізу отримано два рівняння Барро для експорту та імпорту товарів за регіонами України. Обґрунтовано доцільність застосування модифікацій моделі Барро для оцінювання міжнародної торгівлі.
Keywords: регресія; regression; конвергенція; convergence; міжнародна торгівля; international trade; модель Барро; model Barro