Визначення можливостей застосування виробничої функції Кобба-Дугласа як інструменту управління виробничими ресурсами регіону - Вільчинська, Олена Миколаївна; Паночишин, Юрій Миколайович; Кушнір, Тетяна Олександрівна (Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки., 2016)
У статті розглянуто модель Кобба-Дугласа для аналізу та управління виробничими ресурсами регіону. Функція Кобба-Дугласа побудована на основі статистичних даних по Вінницькій області за період з 2005 по 2014 р. Для визначення невідомих параметрів моделі, а також перевірки адекватності було використано табличний процесор Excel. У результаті перевірки розробленої моделі за різними критеріями встановлено, що модель є адекватною, і відповідно може викоростовуватися для аналізу. Визначено переваги та недоліки використання такої моделі для аналізу та прогнозування, також визначено показники ефективності використання ресурсів.
Determination of opportunities of Cobb-Douglas production function as a management tool of the regional production resources
Keywords: виробнича функція Кобба-Дугласа; виробничі ресурси; адекватність; продуктивність; еластичність