Генезис оподаткування та новітня періодизація в епоху глобалізаційних трансформаці - Сидорович, Олена Юріївна (Інформаційно-аналітичний журнал Економіка. Фінанси. Право, 2013)
Статтю присвячено дослідженню розвитку процесів оподаткування з аналізом існуючих концепцій щодо їх періодизації. Обґрунтовується думка про причинно-наслідковий зв’язок глобалізації та трансформації процесів оподаткування, їх якісних та структурних змін. На основі аналізу низки факторів впливу автором обґрунтовується новий етап розвитку процесів оподаткування та формулюється власна авторська періодизація. Статья посвящена исследованию развития процессов налогообложения на основе анализа существующих концепций по их периодизации. Обосновывается мысль о причинно-следственной связи глобализации и трансформации процессов налогообложения, их качественных и структурных изменений. На основе анализа ряда факторов влияния автором обосновывается новый этап развития процессов налогообложения и формулируется собственная авторская периодизация. The article is devoted to the development o f taxation processes. The author describes existing concepts towards their periodization. Opinion about relationship o f cause and effect concerning globalization and transformation processes o f taxation, its qualtative and structural changes are examined. Having analyzed number o f internal and external influential factors, author indicates the new stage o f the development that deals with the processes o f taxation.
GENESIS OF TAXATION AND MODERN PERIODIZATION IN THE ERA OF GLOBALIZATION TRANSFORMATIONS
Keywords: періодизація оподаткування; глобалізація; податкова гармонізація; податкова конкуренція