Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/2422
Назва: Інвестиції у людський капітал як складову інтелектуального капіталу підприємства в умовах економіки знань
Автори: Кравчук, Наталія Олегівна
Ключові слова: нтелектуальний капітал, людський капітал, інвестиції у людський капітал, знання, мо- тивація, професійна підготовка персоналу.
Дата публікації: 2014
Видавництво: Інвестиції: практика та досвід
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено сутність інвестицій у людський капітал підприємства як головний еле- мент, поряд із споживчим та організаційним капіталом, його інтелектуального капіталу, а та- кож визначено сутність самого людського капіталу підприємства. Визначено необхідність та ефективність таких інвестицій у особистісному та підприємницькому аспектах, при цьому особ- ливу увагу приділено оцінці ефективності інвестицій в освіту працівника як визначальну рису економіки знань, а також визначені переваги інвестицій в людський капітал порівняно із інвес- тиціями в основний капітал. Розроблено основні напрями здійснення інвестицій у людський ка- пітал підприємства, враховуючи процес його формування на індивідуальному рівні. Крім цьо- го, визначено основні джерела інвестування в людський капітал на різних рівнях управління цим процесом. Виходячи із основних засад економіки знань, обгрунтовано роль інвестицій в людський капітал для сучасних умов господарювання як пріоритетне джерело отримання кон- курентних переваг у ринковому середовищі.
Опис: ПОСТАНОВКА ПРОБЛЕМИ Відмінною рисою економіки знань, яка поступово займає позиції промислової економіки є надзвичайна роль формування та використання інтелектуального капіталу. Однією із головних складових інтелектуального капіталу вважається людський капітал, оскільки в сучасних умовах саме він виступає основою для економічного зростання країни в цілому та успіху конкретного підприємства. Виходячи із цього, необхідними стають вміння раціонально формувати такий цінний вид ресурсу шляхом вкладення різного роду інвестицій у формування та розвиток людського капіталу як на рівні підприємства, так і на рівні держави.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/2422
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Інвестиції у людський капітал.pdf218.58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.