Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/37078
Назва: Теорія перспектив і податкова дисципліна з позицій моделі макроекономічної рівноваги на мікроекономічних засадах
Автори: Апріле, Марія Кармела
Бузато, Франческо
Джулі, Франческо
Маркетті, Енріко
Ключові слова: Податкова дисципліна
податкова політика
теорія перспектив
Дата публікації: 2019
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Апріле, М. К. Теорія перспектив і податкова дисципліна з позицій моделі макроекономічної рівноваги на мікроекономічних засадах [Текст] / Марія Кармела Апріле, Франческо Бузато, Франческо Джулі, Енріко Маркетті // Журнал європейської економіки. - 2019. - Т. 18, № 2. - С. 117-140.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто можливості класу моделей макроекономічної рівноваги, побудованих на мікроекономічних засадах і доповнених елементами теоріїперспектив у дусі al-Nowaihi та Dhami (2007) з метою вирішення кількох відкритих питань у сфері аналізу рішень щодо ухилення від сплати податків і дотримання вимог податкового законодавства. Отримано три основні результати: і) існує унікальна рівновага у ситуації з ухиленням від сплати податків, яка збігається з емпіричними оцінками для економіки США; іі) модель передбачає позитивну взаємозалежність між розміром податкової ставки та рівнем ухилення від сплати податків, а також дає змогу розв’язати так званий «парадокс Іцхакі»; iii) «ефект постановки проблеми» відіграє важливу роль у процесі обґрунтування отриманих результатів; він є відмітною рисою описаного нами класу моделей і звичайно відсутній у простих моделях індивідуального вибору. Наголошено, що ця модель також дає змогу дослідити деякі потенційно релевантні ефекти впливу поведінки пропозиції робочої сили на рішення щодо дотримання податкової дисципліни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/37078
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 18 (№2) Червень 2019

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
АПРІЛЕ.pdf600.87 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.