Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/4694
Назва: Брехня як метод приховування дійсних фактів у процесі спілкування
Автори: Шумка, Михайлина
Миронова, Юлія
Ключові слова: брехня
істина
метод
обмана
мова брехні
міміка та жести
Дата публікації: 2014
Видавництво: Економічна думка
Бібліографічний опис: Шумка, М., Миронова Ю. Брехня як метод приховування дійсних фактів у процесі спілкування / Михайлина Шумка, Юлія Миронова // Світоглядні та соціокультурні засади формування модерної української нації: щоріч. наук. пр. / відп. за вип. Т. В. Гончарук. – Тернопіль : ТНЕУ, 2014. – С.18-24.
Короткий огляд (реферат): Істина – це добре, брехня – погано. Чи потрібно нам знати правду? Питання насправді складне і досить актуальне. Але більшість людей надає перевагу такому вислову: «Краще гірка правда, ніж солодка брехня». І при цьому згідно з дослідженнями, звичайна людина бреше три рази за 10 хвилин. Цим ми всі й суперечим: хочемо правди, але при цьому самі брешемо. І бажаємо зрозуміти: «Чи можна читати думки інших по міміці та жестам»? Це питання розглянемо крізь призму психології людського організму. Психологи стверджують, що людина, яка збирається збрехати, обов'язково витратить на це якийсь час, нехай навіть зовсім крихітний. Чесна людина, в силу того, що вона говорить те, що дійсно думає, може відповісти на питання буквально відразу ж після того, як воно було задане. А ось тому, хто бреше, необхідно буде якийсь час, щоб «сконструювати» у голові брехливу відповідь або хоча б згадати її, якщо вона була заздалегідь заготовлена. Часто ми не те, щоб брешемо, а говоримо не те, що думаємо. Брехня може бути на благо, на спасіння, з почуття тактовності. Але чи існує одна правда? Часто буває, що у кожного вона своя. Автор книги «Психологія брехні» професор Пол Екман стверджує, що якогось одного стовідсоткового показника брехні практично немає. Аналізувати подію потрібно комплексно, виходячи із ситуації і людини. Але все-таки якісь об’єктивні сигнали нещирості існують.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/4694
Розташовується у зібраннях:Тези доповідей



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.