Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/47574
Назва: Основні тренди та напрями розвитку страхового ринку України
Інші назви: MAIN TRENDS AND DEVELOPMENT DIRECTIONS OF THE INSURANCE MARKET OF UKRAINE
Автори: Федорович, Ірина Михайлівна
Fedorovych, Iryna
Ключові слова: страховий ринок, страхові премії, страхові виплати, страховий портфель, глобальний страховий ринок, цифровізація.
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Федорович І. М. Основні тренди та напрями розвитку страхового ринку України. Інвестиції: практика та досвід. 2023. № 3. С. 45-49.
Короткий огляд (реферат): На сьогодні, страховий ринок України характеризується посиленням конкуренції, обмеженою пропозицією асортиментного складу страхових продуктів, високою територіальною концентрацією провідних страхових компаній у центральних регіонах. Обгрунтовано, що на страховому ринку продовжується тенденція до зменшення кількості страхових компаній через відмову від ліцензій та самовільний вихід з ринку та спостерігається значний дисбаланс реальної структури страхового портфеля і тієї, яка найкращим чином б задовольняла потреби населення громадян в страховому захисті. Визначено основні фактори, які негативно впливають на розвиток страхового ринку України: значний рівень інфляції, зростання процентних ставок за депозитами, падіння попиту на страхові поліси через зростання їх вартості. Встановлено, що до основних тенденцій, які спостерігаються на глобальному страховому ринку доцільно віднести такі: розробка цифрових бізнес-моделей та персоналізованих страхових продуктів; автоматизація процесів і штучний інтелект; впровадження компаніями InsurTech; інтеграція блокчейну. Ключовими факторами, які стримують розвиток цифровізації страхового ринку є: висока вартість відповідних технологічних оновлень; низький споживчий попит на програми страхування, які передбачають використання сучасних комп'ютерних технологій; необхідність подальшої адаптації інноваційних технологій до відповідних страхових продуктів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/47574
Розташовується у зібраннях:Статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Inv+3-2023_St7.pdf848.22 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.