Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/4879
Назва: Символізм у філософській культурі доби першого українського Відродження
Автори: Шумка, Михайлина
Ключові слова: символ
Відродження
філософська культура
гуманізм
Дата публікації: 2013
Бібліографічний опис: Шумка, М. Символізм у філософській культурі доби першого українського Відродження / Михайлина Шумка // Наукові записки Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. Сер. Філософія. – 2003. – № 10. – С. 139-145.
Короткий огляд (реферат): У статті відзначається, що основним символом ренесансного світобачення є образ самої людини, як центру світобудови. Людина як символ ренесансного світосприйняття - це вже не ідея, передана через образ (що було притаманно добі середньовіччя), а, навпаки, образ, який підноситься до рівня ідеї. Образ людини як символ ренесансного світосприйняття надзвичайно багатоплановий. Він покликаний розкривати всю складність і багатогранність структури безконечного просторово-часового світу оточуючої людини природи, а також її динамічного характеру. Окрім символу людини, в епоху Відродження важливе місце займає символ природи. Автор робить спробу проаналізувати філософські концепції визначних діячів, письменників, поетів України ХVII століття у двох напрямках: на природу і призначення людини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.tneu.edu.ua/handle/316497/4879
Розташовується у зібраннях:Статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.