Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41157
Назва: Оцінка перспектив Великобританії після Brexit
Автори: Медвєдкова, Наталія
Ус, Іван
Ключові слова: Європейський Союз
Brexit
торгівля
експорт
імпорт
Угода про асоціацію
референдум
міжнародна торгівля
SWOT-аналіз
Дата публікації: 2020
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Медвєдкова, Н. Оцінка перспектив Великобританії після Brexit [Текст] / Наталія Медвєдкова, Іван Ус // Журнал європейської економіки. – 2020. – Т. 19, № 1. – С. 67-84.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто основні аспекти політичних планів, умов, ключових подій і змін для Brexit. Досліджено вплив референдуму щодо Brexit, проведеного в 2016 р., на сприйняття Великобританії та ЄС британцями і громадянами інших країн. Розглянуто результати опитування, що стосуються рішення Великобританії покинути Європейський Союз. Проведено SWOT-аналіз впливу Brexit на Великобританію. Передусім звернуто увагу на сильні сторони Великобританії, зокрема це підвищення безпеки кордонів та скорочення тероризму, відсутність необхідності щорічної сплати внеску до казни ЄС. Виокремлено нові можливості для Великобританії, а саме: вільний вибір політики, не обмежений умовами ЄС, можливість захищати інтереси національних виробників і споживачів, збереження культурних цінностей та традицій. Детально розглянуто важливі слабкі сторони для Великобританії, зокрема: повторне укладання угод з кожною країною ЄС, сприйняття Великобританії як конкурента, а не партнера, більш високі тарифи, пошук талановитих працівників, зниження податкових надходжень, ціна Brexit. Проаналізовано розрахунки між Великобританією й ЄС (вони формують ціну Brexit) та механізм розрахунку внесків Великобританії в бюджет ЄС. Обґрунтовано основні загрози: невизначеність, невирішені проблеми з кордоном між Ірландією і Північною Ірландією, небажання шотландців покинути ЄС, зниження торгівлі з країнами ЄС та інвестиційної привабливості. Запропоновано власне бачення перспектив Brexit.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41157
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 19 (№1) Березень 2020

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
МЕДВЄДКОВА.pdf377.83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.