Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41179
Назва: Геоекономічні аспекти грошової глобалізації
Автори: Шаров, Олександр
Ключові слова: Хриматогенез
глобалізація
грошові відносини
монетарна географія
Європейська валютна система
Дата публікації: 2020
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Шаров, О. Геоекономічні аспекти грошової глобалізації [Текст] / Олександр Шаров // Журнал європейської економіки. – 2020. – Т. 19, № 3. – С. 419-432.
Короткий огляд (реферат): Подано визначення монетарної глобалізації та розглянуто історичний процес поширення грошей і грошових відносин по території планети. Вказано, що гроші виникли практично одночасно всередині трьох великих цивілізацій (Європа, Індія, Китай), але з часом елліністична форма грошей поглинула й універсалізувала усі форми грошей. Детально досліджено процес поширення металічної, а потім – кредитної форми грошей та їх вплив на економічну глобалізацію. Обґрунтовано, що ці процеси, які відбувалися як на ринках окремих країн або невеликих регіонів, так і на міжнародному рівні (на нього гроші у своїй функції світових грошей вийшли практично одразу після появи) та становлять суть грошової глобалізації. Особливу увагу звернуто на пост-бреттон-вудськомий період розвитку світової валютної системи і наголошено, що на цьому етапі завершилась екстенсивна фаза грошової глобалізації та її подальший розвиток відбуватиметься за рахунок докорінних якісних змін.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41179
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 19 (№3) Вересень 2020

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ШАРОВ.pdf267.27 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.