Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41181
Назва: ЄС - Brexit - CEE - Україна в контексті створення "здорової Європи та світового економічного лідерства"
Автори: Фрайєр, Екхард
Ключові слова: Європа / ЄС
Brexit
CEE
системи охорони здоров’я
соціально-економічні системи
Дата публікації: 2020
Видавництво: ТНЕУ
Бібліографічний опис: Фрайєр, Е. ЄС - Brexit - CEE - Україна в контексті створення "здорової Європи та світового економічного лідерства" [Текст] / Екхард Фрайєр // Журнал європейської економіки. – 2020. – Т. 19, № 3. – С. 448-466.
Короткий огляд (реферат): Події Другої світової війни змінили історію та створили кращу Європу, що базується на Спільному ринку, важливому вимірі єдності держав-членів ЄС. Декілька поколінь виросло в мирі та процвітанні. Кілька років тому ЄЦБ / ЄС довелося подолати фінансово-економічну кризу, однак новим викликом є Брекзит. Крім того, криза, що пов’язана з Covid-19, створює багато нагальних проблем, оскільки пандемія коронавірусу, ймовірно, призведе до найбільшого економічного спадання в Європі / Німеччині за останні сім десятиліть. Втрата добробуту може призвести до ще більшої де-інтеграції в Європейському Союзі. Навіть в освітніх і наукових установах та європейських дослідницьких мережах виникають труднощі. Чи зможемо ми подолати Брекзит / коронавірус і створити здорову Європу, яка знову буде світовим соціально-економічним лідером? Спираючись на культурну спадщину всієї Європи, ми маємо йти далі ніж Брекзит. Досліджено центрові й децентрові тенденції, інтеграцію і дезінтеграцію Європи у західному і східному, північному та південному векторах. Виокремлено проблеми в Центрально-Східній Європі, однією з яких є українська криза.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.wunu.edu.ua/handle/316497/41181
Розташовується у зібраннях:Журнал європейської економіки Том 19 (№3) Вересень 2020

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ФРАЙЄР.pdf304.16 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.